DE KOEKJESDAGWAFEL…

Koekjesdag, een mooie dag!

Vooral in ‘mijn’ buurt is er nogal een grote verscheidenheid aan tintjes, dat maakt een omgeving best wel opwindend. Ik hou wel van wat diversiteit en de winkeltjes die daarbij horen. Maar écht contact met elkaar, dat is er niet. Daarom is Koekjesdag zo’n geweldige uitvinding die helaas landelijk geheel mislukt is. Het idee heeft in de praktijk nooit een zware poot aan de grond gekregen.

Wat is dat dan, die Koekiesdag?

Eigenlijk ‘simpel als fuck’, je bakt koekjes en deelt die in de buurt uit. En als iedereen dat doet, dan krijg je wat meer kennis van elkaar. Dat schijnt goed te zijn volgens mensen die er voor geleerd hebben.

Wafelbakkertjestijd

‘Vroeger’, een jaar of vijf geleden stond ik op de markt met vers gebakken wafels. Op de eerste zondag van oktober ging ik met zoon & dochter wat wafels rondbrengen. Dat waren eigenlijk best wel warmbloedige kennismakingen met buurtgenoten, aanleiding tot enkele leuke babbels.

Wat nu

Dit jaar is het me door omstandigheden niet gelukt om de traditie hoog te houden. Maar misschien moet ik een nieuwe datum prikken, als het wat frisser is… het principe blijft me lief!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen