KÖLSCHE BOCADILLO…

Gruwelijk én angstaanjagend lekker!

Bocadillo am Friesenplatz… in Keulen, de Spaanse naam voor een broodjeszaak, maar nu ééntje die voornamelijk crêpes, salades en heerlijke cocktails op de kaart hadden. En een interieur dat op z’n zachtst gezegd luguber was. De ideale plaats om na een vunzige nacht in mijn geliefde Kölsche uitgaansleven weer wat leven in het verloederde lijf te pompen.

Bocadillo was meer!

Het was een donkere Bistro-a-Like pijpenla met lange banken en beschilderde muren…. allemaal gruwelijke schilderingen van historische terechtstelingen. Ik zie de guillotine nog staan. En daar in dat zaakje Bocadillo is mijn liefde voor de crêpe ontstaan… maar dan de gevulde crêpe (In Köln zijn dat ‘gefüllten französischen Teigtaschen’). In het Mexicaans heet dat Burrito, Chimichanga (Sjimmie) of Enchilada… net naar de gebruikte afbakwijze.

De Keuken/Bar voor in de zaak.

Een royale hoeveelheid koffiespecialiteiten, cocktails, wijnen… best wel luxe en lekker… en tegen de achterwand een bataljon bakplaten waar een keukenprins die crêpes stond te bakken en vullen. Ik was verbijsterd, een concept dat me van m’n stuk bracht! Let wel… dit was begin jaren tachtig!

Een eerste kennismaking met de Crêpe.

Mijn eerste gevulde crêpe, pittig gehakt, groentjes, kaas… in dat krokante flensje… met een lekkere salade erbij… waanzinnig! En ik ben er nog jaren gekomen… totdat Bocadillo werd verkocht en er een Kebabjoekel in kwam. Wat een drama! Nou kun je er terecht voor een waterpijp… zal wel vooruitgang zijn!

Ik blijf een verslaafde.

Ik zal altijd een liefhebber zijn van de diverse soorten gevulde, platte baksels. Onze eigen pannenkoek, de Quesadilla, de Loempia, de Crêpe, de Enchilada, Springrolls,  Palačinke, Calzone, Dürüm én…. mijn persoonlijke favoriet… de Chimichanga! Die maakte ik door een crêpe te vullen met Mexicaanse ingrediënten, Jalapeños, pittig Gehakt, Mexicaanse groentjes, Salsa en Kaas. Vouwen als een loempia en dan frituren. Daar vreet je een stuk van je eigen tak bij op!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen